Ruotoistenmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruotoistenmäki

Ruotoistenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ruotoistenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 70 max

v. 2014 88

v. 2015 87

v. 2016 87

v. 2017 86

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruotoistenmäki on noin sijalla 7 500.

Ruotoistenmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ruotoistenmäki on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руотойстенмяки ("Ruotoistenmjaki") tarkoittaa nimeä Ruotoistenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rootoistenmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruotoistenmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ruotoistenmaki tai Ruotoistenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruotoistenmäki, Finland.

©Tuomas Salste