Ruotsalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruotsalo

Ruotsalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ruotsalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 65

v. 2016 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruotsalo on noin sijalla 9 200.

Ruotsalo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ruotsalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruotsalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1912–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1972–1994

Sana Ruotsalo tai Ruotsalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruotsalo

Ruotsalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruotsalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ruotsalo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruotsalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruotsalo byväg, Ruotsalo Kyrkvägen, Ruotsalon Kirkkotie, Ruotsalon kylätie, Ruotsalontie, Ruotsalovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ruotsalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руотсало tarkoittaa nimeä Ruotsalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rootzalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruotsalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruotsalo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruotsalo i Finland. Surname Ruotsalo in Finland.

©Tuomas Salste