Rusila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rusila

Rusila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Rusila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 252 max

v. 2014 241

v. 2015 241

v. 2016 236

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rusila on noin sijalla 3 300.

Rusila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rusila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rusila on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rusila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rusila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rusila-nimisiä on 236.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Rusila-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Rusilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rusila-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Petäjävesi (6 vainajaa), Nastola (3) sekä Asikkala (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rusila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1955–2001

Sana Rusila tai Rusilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rusila

Rusila (paikannimi)Katuosoitteissa

Rusila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rusila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rusila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rusilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rusila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Русила tarkoittaa nimeä Rusila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruska Rusila tai Rusko Rusila.

Samankaltaisia nimiä kuin Rusila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rusila.com, rusila.eu, rusila.fi, rusila.info, rusila.name, rusila.net, rusila.org, rusilat.com, rusilat.eu, rusilat.fi, rusilat.info, rusilat.name, rusilat.net, rusilat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rusila i Finland. Surname Rusila in Finland.

©Tuomas Salste