Ruuhi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruuhi

Ruuhi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ruuhien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 32

v. 2017 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruuhi on noin sijalla 16 000.

Ruuhi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ruuhi

Ruuhi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruuhi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruuhi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruuhi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruuhenkatu, Ruuhentie, Ruuhikaari, Ruuhikatu, Ruuhikuja, Ruuhipolku, Ruuhirinne, Ruuhitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руухи tarkoittaa nimeä Ruuhi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ruhj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruuhi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruu Ruuhi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruuhi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruuhi, Finland.

©Tuomas Salste