Ruuhijoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruuhijoki

Ruuhijoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ruuhijokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruuhijoki on noin sijalla 22 000.

Ruuhijoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ruuhijoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruuhijoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ruuhijoki

Ruuhijoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruuhijoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ruuhijoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruuhijoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruuhijoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ruuhijoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руухийоки tarkoittaa nimeä Ruuhijoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ruhijokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruuhijoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruu Ruuhijoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruuhijoki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruuhijoki i Finland. Surname Ruuhijoki in Finland.

©Tuomas Salste