Ruumensaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruumensaari

Ruumensaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ruumensaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 65

v. 2016 66

v. 2017 63

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruumensaari on noin sijalla 9 500.

Ruumensaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ruumensaari on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Ruumensaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Ruumensaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ruumensaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ruumensaari

Ruumensaari (paikannimi)

Ruumensaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruumensaari jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Ruumensaaret ulkomailla

Ruotsissa Ruumensaari oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рууменсаари tarkoittaa nimeä Ruumensaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rumensarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruumensaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruu Ruumensaari.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruumensaari, Finland.

©Tuomas Salste