Ruupunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruupunen

Ruupunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ruupusten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruupunen on noin sijalla 13 000.

Ruupunen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ruupunen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruupunen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руупунен tarkoittaa nimeä Ruupunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rupuin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruupunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruupe Ruupunen tai Ruut Ruupunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruupunen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruupunen i Finland. Surname Ruupunen in Finland.

©Tuomas Salste