Ruusula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruusula

Ruusula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ruusula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 38 max

v. 2015 30

v. 2016 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruusula on noin sijalla 16 000.

Ruusula-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ruusula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruusula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1919–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1971–1997

Sana Ruusula tai Ruusulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruusula

Ruusula (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruusula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ruusula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruusula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruusula, Ruusulankatu, Ruusulankuja, Ruusulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ruusula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руусула tarkoittaa nimeä Ruusula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruusu Ruusula tai Ruuno Ruusula.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruusula

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruusula i Finland. Surname Ruusula in Finland.

©Tuomas Salste