Ryöppönen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ryöppönen

Ryöppönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Ryöppösten lukumäärä oli 33 henkeä vuonna 1970. Tuoreempi tieto vuodelta 2017 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ryöppösiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Ryöppösen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Ryöppöset ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli RYOPPONEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рюёппёнен ("Rjujoppjonen") tarkoittaa nimeä Ryöppönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Röppöin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ryöppönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ryopponen tai Ryoeppoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ryöppönen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ryöppönen, Finland.

©Tuomas Salste