Rytilahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rytilahti

Rytilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Rytilahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 339 max

v. 2014 413

v. 2015 420

v. 2016 429

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rytilahti on noin sijalla 2 000.

Rytilahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rytilahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rytilahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rytilahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rytilahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 71 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rytilahtia on 429.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1920

Rytilahtia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Rytilahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rytilahti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1967–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Rytilahti tai Rytilahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rytilahti

Rytilahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Rytilahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rytilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rytilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rytilahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rytilahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rytilahdet ulkomailla

Ruotsissa Rytilahti oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рютилахти ("Rjutilahti") tarkoittaa nimeä Rytilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rÿtilachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rytilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rytilahti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rytilahti.com, rytilahdet.com, rytilahdet.eu, rytilahdet.fi, rytilahdet.info, rytilahdet.name, rytilahdet.net, rytilahdet.org, rytilahti.eu, rytilahti.fi, rytilahti.info, rytilahti.name, rytilahti.net, rytilahti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rytilahti i Finland. Surname Rytilahti in Finland.

©Tuomas Salste