Rytky: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rytky

Rytky on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Rytky-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 186 max

v. 2014 207

v. 2015 213

v. 2016 214

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rytky on noin sijalla 3 600.

Rytky on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rytky ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rytky on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rytky on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rytky ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 77 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rytkyjä on 214.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Rytkyjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Rytkyn asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rytky-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haapavesi (7 vainajaa) sekä Kärsämäki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rytky, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1994

Sana Rytky tai Rytkyn esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rytky

Rytky (paikannimi)Katuosoitteissa

Rytky on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rytky jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rytky esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rytkynkuja, Rytkyntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rytky-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rytkyt ulkomailla

Ruotsissa Rytky oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рюткю ("Rjutkju") tarkoittaa nimeä Rytky. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rÿtkÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rytky olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rytky

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rytky.com, rytky.fi, rytky.eu, rytky.info, rytky.name, rytky.net, rytky.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rytky i Finland. Surname Rytky in Finland.

©Tuomas Salste