Rytsy: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rytsy

Rytsy on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rytsy-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 53

v. 2016 51

v. 2017 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rytsy on noin sijalla 11 000.

Rytsy-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Rytsy

Rytsy (paikannimi)Rytsy (karttanimi)

Rytsy on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Nyky-Suomen lisäksi Rytsy esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rytsy jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Rytsy-suku ulkomailla

Ruotsissa Rytsy oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рютсю ("Rjutsju") tarkoittaa nimeä Rytsy. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rÿtzÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rytsy olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rytsy

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rytsy, Finland.

©Tuomas Salste