Rytsy: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rytsy

Rytsy on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rytsy-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 53

v. 2016 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rytsy on noin sijalla 11 000.

Rytsy-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rytsy on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rytsy ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Rytsy

Rytsy (paikannimi)

Rytsy on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rytsy jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Rytsy-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rytsy-suku ulkomailla

Ruotsissa Rytsy oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рютсю ("Rjutsju") tarkoittaa nimeä Rytsy. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rÿtzÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rytsy olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rytsy

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rytsy i Finland. Surname Rytsy in Finland.

©Tuomas Salste