Ryttyläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ryttyläinen

Ryttyläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ryttyläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ryttyläinen on noin sijalla 13 000.

Ryttyläinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ryttyläinen on melko pitkä nimi.

Ryttyläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ryttyläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1971–1998

Sana Ryttyläinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Ryttyläinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ryttyläinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ryttyläinen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рюттюляйнен ("Rjuttjuljainen") tarkoittaa nimeä Ryttyläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rÿttÿläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ryttyläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ryttylainen tai Ryttylaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ryttyläinen i Finland. Surname Ryttyläinen in Finland.

©Tuomas Salste