Ryynälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ryynälä

Ryynälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ryynälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ryynälä on noin sijalla 17 000.

Ryynälä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ryynälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ryynälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ryynälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ryynälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ryynälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 11 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ryynälä-nimisiä on 28.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1964–1977

Sana Ryynälä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ryynälä

Ryynälä (paikannimi)

Ryynälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ryynälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ryynälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рюуняля ("Rjuunjalja") tarkoittaa nimeä Ryynälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rÿnälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ryynälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ryynala tai Ryynaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ryynälä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ryynälä i Finland. Surname Ryynälä in Finland.

©Tuomas Salste