Ryynänen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ryynänen

Ryynänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 400:s suomalainen on Ryynänen.

Ryynästen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2376 max

v. 2014 2320

v. 2015 2300

v. 2016 2298

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ryynänen on noin sijalla 350.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Ryynänen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Ryynänen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ryynänen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ryynänen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Ryynänen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ryynänen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 189 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ryynäsiä on 2 298.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Ryynäsiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 131 Ryynäsen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ryynästen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pielisjärvi (58 vainajaa), Juuka (17) sekä Lapinlahti (17). Valtaosa asui Pohjois-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ryynänen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 79.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Ryynänen, Ryynäsen tai Ryynäset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ryynänen

Ryynänen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ryynänen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ryynänen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ryynänen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ryynäsentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ryynänen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ryynäset ulkomailla

Ruotsissa Ryynänen oli 66 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рюунянен ("Rjuunjanen") tarkoittaa nimeä Ryynänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rÿnäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ryynänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ryynanen tai Ryynaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ryynänen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ryynanen.com, ryynanen.fi, ryynanen.net, ryynaset.fi, ryynanen.eu, ryynanen.info, ryynanen.name, ryynanen.org, ryynaset.com, ryynaset.eu, ryynaset.info, ryynaset.name, ryynaset.net, ryynaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ryynänen i Finland. Surname Ryynänen in Finland.

©Tuomas Salste