Saapunki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saapunki

Saapunki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Saapunkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 135 max

v. 2014 178

v. 2015 180

v. 2016 181

v. 2017 179

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saapunki on noin sijalla 4 200.

Paikannimi Saapunki

Saapunki (paikannimi)Katuosoitteissa

Saapunki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saapunki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saapunki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saapungintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Saapungit ulkomailla

Ruotsissa Saapunki oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саапунки tarkoittaa nimeä Saapunki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sapungj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saapunki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saad Saapunki.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Saapunki, Finland.

©Tuomas Salste