Saaranluoma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saaranluoma

Saaranluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Saaranluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saaranluoma on noin sijalla 13 000.

Saaranluoma-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Saaranluoma on melko pitkä nimi.

Saaranluoma on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saaranluoma ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Saaranluoma

Saaranluoma (paikannimi)

Saaranluoma on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saaranluoma jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Saaranluoma-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааранлуома tarkoittaa nimeä Saaranluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saranlooma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saaranluoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saaranluoma tai Saarni Saaranluoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Saaranluoma

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saaranluoma i Finland. Surname Saaranluoma in Finland.

©Tuomas Salste