Saarela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarela

Saarela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 200:s suomalainen on Saarela.

Saareloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3993 max

v. 1985 4086

v. 2014 4694

v. 2015 4700

v. 2016 4699

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarela on noin sijalla 150.

Saarela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Saarela on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Saarela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Saarela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 290 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Saareloita on 4 699.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Saareloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 302 Saarelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Saareloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (20 vainajaa), Joutsa (8), Kiiminki (8) sekä Oulu (8).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saarela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 207.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1865–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2006

Sana Saarela, Saarelan tai Saarelat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Saarela

Saarela (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 434 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saarela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarela, Saarelankaari, Saarelankatu, Saarelankuja, Saarelanmutka, Saarelanpolku, Saarelantie, Yrjö Saarelan tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saarela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Saarelat ulkomailla

Ruotsissa Saarela oli 257 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 314 henkeä, joiden sukunimi oli SAARELA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarela tai Saarni Saarela.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saarela.com, saarela.fi, saarela.net, saarela.org, saarelat.com, saarelat.fi, saarelat.net, saarela.eu, saarela.info, saarela.name, saarelat.eu, saarelat.info, saarelat.name, saarelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarela i Finland. Surname Saarela in Finland.

©Tuomas Salste