Saarenkoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarenkoski

Saarenkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Saarenkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 16 max

v. 2015 27

v. 2016 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarenkoski on noin sijalla 18 000.

Saarenkoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Saarenkoski on melko pitkä nimi.

Saarenkoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarenkoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааренкоски tarkoittaa nimeä Saarenkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarencoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarenkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarenkoski tai Saarni Saarenkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarenkoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarenkoski i Finland. Surname Saarenkoski in Finland.

©Tuomas Salste