Saarenpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarenpää

Saarenpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 600:s suomalainen on Saarenpää.

Saarenpäiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1110 max

v. 2014 1198

v. 2015 1198

v. 2016 1203

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarenpää on noin sijalla 700.

Saarenpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarenpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Saarenpää on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Saarenpää on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Saarenpää ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Saarenpäitä on 1 203.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Saarenpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 90 Saarenpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Saarenpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Valkeala (9 vainajaa), Orimattila (6) sekä Kuolemajärvi (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saarenpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 65.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1998

Sana Saarenpää tai Saarenpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Saarenpää

Saarenpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarenpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 110 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saarenpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarenpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarenpää, Saarenpäänkatu, Saarenpäänkuja, Saarenpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saarenpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Saarenpäät ulkomailla

Ruotsissa Saarenpää oli 92 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli SAARENPAA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааренпяа ("Saarenpjaa") tarkoittaa nimeä Saarenpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarenpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarenpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saarenpaa tai Saarenpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarenpää tai Saarni Saarenpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarenpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saarenpaa.com, saarenpaa.eu, saarenpaa.fi, saarenpaa.info, saarenpaa.name, saarenpaa.net, saarenpaa.org, saarenpaat.com, saarenpaat.eu, saarenpaat.fi, saarenpaat.info, saarenpaat.name, saarenpaat.net, saarenpaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarenpää i Finland. Surname Saarenpää in Finland.

©Tuomas Salste