Saarentaus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarentaus

Saarentaus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Saarentausten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 76

v. 2015 73

v. 2016 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarentaus on noin sijalla 8 500.

Saarentaus-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saarentaus on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarentaus ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Saarentaus

Saarentaus (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarentaus on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saarentaus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarentaus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarentauksentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saarentaus-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарентаус tarkoittaa nimeä Saarentaus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarendaus on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarentaus olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarentaus tai Saarni Saarentaus.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarentaus

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarentaus i Finland. Surname Saarentaus in Finland.

©Tuomas Salste