Saarentausta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarentausta

Saarentausta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Saarentaustojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarentausta on noin sijalla 22 000.

Saarentausta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Saarentausta on melko pitkä nimi.

Saarentausta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarentausta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Saarentausta

Saarentausta (paikannimi)

Saarentausta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saarentausta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Saarentausta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарентауста tarkoittaa nimeä Saarentausta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarendausta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarentausta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarentausta tai Saarni Saarentausta.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarentausta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarentausta i Finland. Surname Saarentausta in Finland.

©Tuomas Salste