Saari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saari

Saari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 700:s suomalainen on Saari.

Saarten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 7517 max

v. 1985 7254

v. 1998 7604

v. 2014 7944

v. 2015 7944

v. 2016 7940

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Saari on 63:nneksi yleisin sukunimi Suomen kansalaisilla.

Sanan saari merkitys on 'saari, saarni'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Saari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Saari on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Saari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Saari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 1 844 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Saaria on 7 940.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Saaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 491 Saaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Saarten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (39 vainajaa), Turku (28) sekä Ylivieska (18). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 379.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1888–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Saari, Saaren tai Saaret esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Saari

Saari (paikannimi)Katuosoitteissa

Saari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 307 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, rautatieliikennepaikka, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saaren kylätie, Saarenkatu, Saarenkuja, Saarenmaantie, Saarenmutka, Saarenpiha, Saarenpolku, Saarenpää, Saarenraitti, Saarenrinne, Saarentanhua, Saarentie, Saari, Saarikatu, Saarikuja, Saarimaantie, Saariperä, Saaripolku, Saaritie, Saarivägen, Saartenkuja, Saartentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Saaret ulkomailla

Ruotsissa Saari oli 433 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Saari oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

794043336
Saaret Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 865 henkeä, joiden sukunimi oli SAARI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 19 henkeä, joiden sukunimi oli SAARI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саари tarkoittaa nimeä Saari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saari tai Saarni Saari.

Samankaltaisia nimiä kuin Saari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saari.com, saari.info, saari.net, saari.org, saari.eu, saari.fi, saari.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saari i Finland. Surname Saari in Finland.

©Tuomas Salste