Saarijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarijärvi

Saarijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Saarijärvi.

Saarijärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 455 max

v. 2014 574

v. 2015 579

v. 2016 581

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarijärvi on noin sijalla 1 500.

Saarijärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarijärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Saarijärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Saarijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Saarijärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alavus (7 vainajaa) sekä Kortesjärvi (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saarijärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 29.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Saarijärvi tai Saarijärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Saarijärvi

Saarijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarijärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 253 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, rakennus, rautatieliikennepaikka, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saarijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarijärven auto, Saarijärvenpolku, Saarijärventie, Saarijärvi, Saarijärvivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saarijärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Saarijärvet ulkomailla

Ruotsissa Saarijärvi oli 46 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саариярви ("Saarijarvi") tarkoittaa nimeä Saarijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saarijarvi tai Saarijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarijärvi tai Saarni Saarijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarijärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saarijarvi.com, saarijarvi.fi, saarijarvi.info, saarijarvi.net, saarijarvi.org, saarijarvet.com, saarijarvet.eu, saarijarvet.fi, saarijarvet.info, saarijarvet.name, saarijarvet.net, saarijarvet.org, saarijarvi.eu, saarijarvi.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarijärvi i Finland. Surname Saarijärvi in Finland.

©Tuomas Salste