Saarikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarikko

Saarikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Saarikko.

Saarikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 783 max

v. 2014 748

v. 2015 748

v. 2016 742

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarikko on noin sijalla 1 200.

Saarikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Saarikko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Saarikko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Saarikko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 16 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Saarikkoja on 742.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1930

Saarikkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 73 Saarikon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Saarikkojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Urjala (6 vainajaa), Padasjoki (4), Lammi (4), Punkalaidun (4) sekä Oripää (4). Valtaosa asui Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saarikko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 48.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1996

Sana Saarikko tai Saarikon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Saarikko

Saarikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 98 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saarikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarikko, Saarikonkatu, Saarikonkuja, Saarikonlenkki, Saarikonpolku, Saarikonraitti, Saarikonrinne, Saarikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saarikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Saarikot ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 16 henkeä, joiden sukunimi oli SAARIKKO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарикко tarkoittaa nimeä Saarikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarikko tai Saarni Saarikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarikko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saarikko.com, saarikko.eu, saarikko.fi, saarikko.info, saarikko.name, saarikko.net, saarikko.org, saarikot.com, saarikot.eu, saarikot.fi, saarikot.info, saarikot.name, saarikot.net, saarikot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarikko i Finland. Surname Saarikko in Finland.

©Tuomas Salste