Saarilehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarilehto

Saarilehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Saarilehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 62 max

v. 2014 71

v. 2015 72

v. 2016 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarilehto on noin sijalla 8 400.

Saarilehto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saarilehto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarilehto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1949

Sana Saarilehto tai Saarilehdon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Saarilehto

Saarilehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarilehto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saarilehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarilehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarilehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saarilehto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарилехто tarkoittaa nimeä Saarilehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarilechtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarilehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarilehto tai Saarni Saarilehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarilehto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saarilehdot.com, saarilehdot.eu, saarilehdot.fi, saarilehdot.info, saarilehdot.name, saarilehdot.net, saarilehdot.org, saarilehto.com, saarilehto.eu, saarilehto.fi, saarilehto.info, saarilehto.name, saarilehto.net, saarilehto.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarilehto i Finland. Surname Saarilehto in Finland.

©Tuomas Salste