Saaritsa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saaritsa

Saaritsa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Saaritsa-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saaritsa on noin sijalla 19 000.

Saaritsa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saaritsa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saaritsa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Saaritsa

Saaritsa (paikannimi)

Saaritsa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saaritsa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Saaritsa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааритса tarkoittaa nimeä Saaritsa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saritza on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saaritsa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saaritsa tai Saarni Saaritsa.

Samankaltaisia nimiä kuin Saaritsa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saaritsa i Finland. Surname Saaritsa in Finland.

©Tuomas Salste