Saarivaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarivaara

Saarivaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Saarivaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarivaara on noin sijalla 14 000.

Saarivaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saarivaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarivaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Saarivaaroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Saarivaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1922–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1955

Sana Saarivaaran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Saarivaara

Saarivaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarivaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 48 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saarivaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarivaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarivaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saarivaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саариваара tarkoittaa nimeä Saarivaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarifwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarivaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarivaara tai Saarni Saarivaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarivaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarivaara i Finland. Surname Saarivaara in Finland.

©Tuomas Salste