Saarni: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarni

Saarni on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Saarnien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 478 max

v. 1985 508

v. 2014 542

v. 2015 543

v. 2016 543

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarni on noin sijalla 1 600.

Saarni on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarni ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Saarni on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Saarni on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Saarni ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 72 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Saarnia on 543.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1922

Saarnia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 52 Saarnen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Saarnien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Turku (6 vainajaa), Rauma (6) sekä Rymättylä (5). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saarni, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 50.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Saarni tai Saarnet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Saarni

Saarni (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarni on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saarni jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarni esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarnikatu, Saarnikuja, Saarnipolku, Saarnirinne, Saarnitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saarni-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Saarni

Saarni on myös etunimi. Vuonna 2016 Saarni oli yhtenä etunimenä 22 miehellä. Sukunimenä Saarni on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 543 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä ensimmäisenä etunimenä (19 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (3).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарни tarkoittaa nimeä Saarni. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarnj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarni olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarni tai Saabir Saarni.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarni

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saarni.com, saarni.fi, saarni.eu, saarni.info, saarni.name, saarni.net, saarni.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarni i Finland. Surname Saarni in Finland.

©Tuomas Salste