Saarnikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saarnikko

Saarnikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Saarnikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarnikko on noin sijalla 17 000.

Saarnikko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saarnikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saarnikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарникко tarkoittaa nimeä Saarnikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarnickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saarnikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saarni Saarnikko tai Saara Saarnikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarnikko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saarnikko i Finland. Surname Saarnikko in Finland.

©Tuomas Salste