Sävelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sävelä

Sävelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sävelöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sävelä on noin sijalla 21 000.

Sävelä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sävelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sävelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Sävelä osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Sävelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sävelänkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Sävelät ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 317 henkeä, joiden sukunimi oli SAVELA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сявеля ("Sjavelja") tarkoittaa nimeä Sävelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Säfwelä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sävelä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Savela tai Saevelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sävel Sävelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Sävelä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: savela.com, savela.fi, savela.net, savela.org, savela.eu, savela.info, savela.name, savelat.com, savelat.eu, savelat.fi, savelat.info, savelat.name, savelat.net, savelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sävelä i Finland. Surname Sävelä in Finland.

©Tuomas Salste