Sävilahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sävilahti

Sävilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sävilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sävilahti on noin sijalla 15 000.

Sävilahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sävilahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sävilahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Sävilahti

Sävilahti (paikannimi)

Sävilahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sävilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Sävilahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сявилахти ("Sjavilahti") tarkoittaa nimeä Sävilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Säfwilachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sävilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Savilahti tai Saevilahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sävy Sävilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Sävilahti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: savilahti.fi, savilahdet.com, savilahdet.eu, savilahdet.fi, savilahdet.info, savilahdet.name, savilahdet.net, savilahdet.org, savilahti.com, savilahti.eu, savilahti.info, savilahti.name, savilahti.net, savilahti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sävilahti i Finland. Surname Sävilahti in Finland.

©Tuomas Salste