Saha: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saha

Saha on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sahojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 326 max

v. 2014 370

v. 2015 375

v. 2016 376

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saha on noin sijalla 2 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Saha on lyhyt nimi.

Saha on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saha ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1930

Sahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Sahan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sahojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vehmaa (3 vainajaa) sekä Humppila (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saha, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1877–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Saha, Sahan tai Sahat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Saha

Saha (paikannimi)Katuosoitteissa

Saha on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saha jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saha esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mainiemen Sahan tie, Saha, Sahakaari, Sahakaarre, Sahakatu, Sahakuja, Sahamaantie, Sahankaari, Sahankatu, Sahankuja, Sahanmutka, Sahanperä, Sahanpolku, Sahanrinne, Sahantie, Sahapolku, Sahapuistikko, Saharinne, Sahataival, Sahatie, Skogbyn Sahatie, Vanha Sahantie, Vanha Sahatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saha-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sahat ulkomailla

Ruotsissa Saha oli 95 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Saha oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Saha on ollut 25 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

376952519
Sahat Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 112 henkeä, joiden sukunimi oli SAHA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 400 henkeä, joiden sukunimi oli SAHA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 39 henkeä, joiden sukunimi oli SAHA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саха tarkoittaa nimeä Saha. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sahar Saha.

Samankaltaisia nimiä kuin Saha

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saha.com, saha.eu, saha.fi, saha.info, saha.net, saha.org, saha.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saha i Finland. Surname Saha in Finland.

©Tuomas Salste