Sahi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sahi

Sahi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sahi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 175 max

v. 1985 185

v. 2014 224

v. 2015 225

v. 2016 224

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sahi on noin sijalla 3 500.

Verrattuna muihin sukunimiin Sahi on lyhyt nimi.

Sahi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sahi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1924

Sahi-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Sahi-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sahi-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Virrat (5 vainajaa) sekä Ruovesi (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sahi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1953–1997

Sana Sahi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sahi

Sahi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sahi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, talo, vesialue, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sahi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sahi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sahi, Sahikatu, Sahirinne, Sahitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sahi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sahi-suku ulkomailla

Ruotsissa Sahi oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sahi on ollut 20 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2244920
Sahi Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 128 henkeä, joiden sukunimi oli SAHI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 220 henkeä, joiden sukunimi oli SAHI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сахи tarkoittaa nimeä Sahi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sahar Sahi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sahi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sahi.com, sahi.eu, sahi.info, sahi.org, sahi.fi, sahi.name, sahi.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sahi i Finland. Surname Sahi in Finland.

©Tuomas Salste