Sailavuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sailavuo

Sailavuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Sailavoiden lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sailavuo on noin sijalla 22 000.

Sailavuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sailavuo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sailavuo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сайлавуо tarkoittaa nimeä Sailavuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sailafwoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sailavuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saila Sailavuo tai Saif Sailavuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Sailavuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sailavuo i Finland. Surname Sailavuo in Finland.

©Tuomas Salste