Säilynkangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Säilynkangas

Säilynkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Säilynkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 43 max

v. 2015 45

v. 2016 45

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säilynkangas on noin sijalla 12 000.

Säilynkangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Säilynkangas on melko pitkä nimi.

Säilynkangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Säilynkangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Säilynkangas

Säilynkangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Säilynkangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Säilynkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Säilynkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Säilynkankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Säilynkangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяйлюнкангас ("Sjailjunkangas") tarkoittaa nimeä Säilynkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Säilÿngangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Säilynkangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sailynkangas tai Saeilynkangas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Säilynkangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Säilynkangas i Finland. Surname Säilynkangas in Finland.

©Tuomas Salste