Salla: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salla

Salla on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Salla-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 158 max

v. 2014 219

v. 2015 216

v. 2016 215

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salla on noin sijalla 3 600.

Salla on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Salla ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1925

Salla-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Sallan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Salla, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2005

Sana Salla tai Sallan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Salla

Salla (paikannimi)Katuosoitteissa

Salla on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Salla jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Salla esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sallanpolku, Sallantie, Sallatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Salla-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Salla

Salla on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Salla oli yhtenä etunimenä 5 847 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 460:s nainen oli etunimeltään Salla. Juuri etunimenä Salla onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 215 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (5 357 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (490).

Sallat ulkomailla

Ruotsissa Salla oli 45 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 900 henkeä, joiden sukunimi oli SALLA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 259 henkeä, joiden sukunimi oli SALLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салла tarkoittaa nimeä Salla. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sallamari Salla tai Salo Salla.

Samankaltaisia nimiä kuin Salla

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: salla.com, salla.eu, salla.fi, salla.info, sallat.com, sallat.net, sallat.org, salla.name, salla.net, salla.org, sallat.eu, sallat.fi, sallat.info, sallat.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Salla i Finland. Surname Salla in Finland.

©Tuomas Salste