Salli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salli

Salli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Salli-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 294 max

v. 2014 329

v. 2015 330

v. 2016 330

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salli on noin sijalla 2 400.

Salli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Salli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Salli on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Salli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Salli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 10 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Salli-nimisiä on 330.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1920

Salli-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Salli-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Valtaosa asui Itä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Salli, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 23.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1922–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1999

Sana Salli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Salli

Salli (paikannimi)Katuosoitteissa

Salli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Salli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Salli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Salligatan, Sallivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Salli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Salli

Salli on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Salli oli yhtenä etunimenä 2 048 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 300:s nainen oli etunimeltään Salli. Juuri etunimenä Salli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 330 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 739 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (309).

Salli-suku ulkomailla

Tanskassa Salli on ollut 18 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 102 henkeä, joiden sukunimi oli SALLI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салли tarkoittaa nimeä Salli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sallima Salli tai Salo Salli.

Samankaltaisia nimiä kuin Salli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: salli.com, salli.eu, salli.fi, salli.info, salli.net, salli.org, salli.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Salli i Finland. Surname Salli in Finland.

©Tuomas Salste