Salmelainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salmelainen

Salmelainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Salmelaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 212 max

v. 2014 208

v. 2015 210

v. 2016 208

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salmelainen on noin sijalla 3 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Salmelainen on melko pitkä nimi.

Salmelainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Salmelainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1917

Salmelaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Salmelaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Salmelaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 vainajaa), Kitee (3) sekä Mikkeli (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Salmelainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1915
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1995

Sana Salmelainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Salmelainen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Salmelainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eino Salmelaisen katu, Salmelaisenkatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салмелайнен tarkoittaa nimeä Salmelainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Salmelain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Salmelainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salme Salmelainen tai Salmo Salmelainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Salmelainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: salmelainen.com, salmelainen.eu, salmelainen.net, salmelainen.fi, salmelainen.info, salmelainen.name, salmelainen.org, salmelaiset.com, salmelaiset.eu, salmelaiset.fi, salmelaiset.info, salmelaiset.name, salmelaiset.net, salmelaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Salmelainen i Finland. Surname Salmelainen in Finland.

©Tuomas Salste