Salmen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salmen

Salmen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Salmen-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salmen on noin sijalla 19 000.

Salmen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Salmen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Salmen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Salmén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1923

Salmen-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Salmen-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Salmen-nimisten yleisin asuinpaikka oli Liljendal (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Salmen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Salmen

Salmen (paikannimi)Katuosoitteissa

Salmen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Salmen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Salmen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Salmen Rinteläntie, Salmenkatu, Salmenkuja, Salmenperä, Salmenpolku, Salmenraitti, Salmenrinne, Salmentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Salmen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Salmen-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 568 henkeä, joiden sukunimi oli SALMEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli SALMEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salme Salmen tai Salmo Salmen.

Samankaltaisia nimiä kuin Salmen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: salmen.com, salmen.eu, salmen.fi, salmen.info, salmen.name, salmen.net, salmen.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Salmen i Finland. Surname Salmen in Finland.

©Tuomas Salste