Salmijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salmijärvi

Salmijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Salmijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 355 max

v. 2014 375

v. 2015 373

v. 2016 370

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salmijärvi on noin sijalla 2 200.

Salmijärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Salmijärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Salmijärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Salmijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Salmijärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Salla (14 vainajaa) sekä Vilppula (3). Valtaosa asui Pirkanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Salmijärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 27.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1920–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1997

Sana Salmijärvi tai Salmijärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Salmijärvi

Salmijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Salmijärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 121 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, suo, talo, vesialue sekä vesistökohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Salmijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Salmijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Salmijärven rantakatu, Salmijärvenkuja, Salmijärvenpolku, Salmijärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Salmijärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Salmijärvet ulkomailla

Ruotsissa Salmijärvi oli 73 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салмиярви ("Salmijarvi") tarkoittaa nimeä Salmijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Salmijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Salmijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Salmijarvi tai Salmijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salmi Salmijärvi tai Salmo Salmijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Salmijärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: salmijarvi.com, salmijarvi.fi, salmijarvet.com, salmijarvet.eu, salmijarvet.fi, salmijarvet.info, salmijarvet.name, salmijarvet.net, salmijarvet.org, salmijarvi.eu, salmijarvi.info, salmijarvi.name, salmijarvi.net, salmijarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Salmijärvi i Finland. Surname Salmijärvi in Finland.

©Tuomas Salste