Salmivainio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salmivainio

Salmivainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Salmivainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salmivainio on noin sijalla 22 000.

Salmivainio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Salmivainio on melko pitkä nimi.

Salmivainio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Salmivainio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салмивайнио tarkoittaa nimeä Salmivainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Salmifwainiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Salmivainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salmi Salmivainio tai Salmo Salmivainio.

Samankaltaisia nimiä kuin Salmivainio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Salmivainio i Finland. Surname Salmivainio in Finland.

©Tuomas Salste