Salonpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salonpää

Salonpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Salonpäiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 211 max

v. 2014 265

v. 2015 270

v. 2016 272

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salonpää on noin sijalla 2 900.

Salonpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Salonpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Salonpää on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Salonpää on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Salonpää ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 74 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Salonpäitä on 272.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1923

Salonpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Salonpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Salonpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Oulainen (5 vainajaa) sekä Lapua (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Salonpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1935–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1999

Sana Salonpää tai Salonpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Salonpää

Salonpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Salonpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Salonpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Salonpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Salonpää, Salonpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Salonpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Salonpäät ulkomailla

Ruotsissa Salonpää oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салонпяа ("Salonpjaa") tarkoittaa nimeä Salonpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Salonpaa tai Salonpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salo Salonpää tai Salome Salonpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Salonpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: salonpaa.net, salonpaa.com, salonpaa.eu, salonpaa.fi, salonpaa.info, salonpaa.name, salonpaa.org, salonpaat.com, salonpaat.eu, salonpaat.fi, salonpaat.info, salonpaat.name, salonpaat.net, salonpaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Salonpää i Finland. Surname Salonpää in Finland.

©Tuomas Salste