Salunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salunen

Salunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Salusten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salunen on noin sijalla 16 000.

Salunen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Salunen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Salunen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Salunen

Salunen (paikannimi)Katuosoitteissa

Salunen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Salunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Salunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Salustentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Salunen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салунен tarkoittaa nimeä Salunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saluin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Salunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salu Salunen tai Salka Salunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Salunen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Salunen i Finland. Surname Salunen in Finland.

©Tuomas Salste