Sammalkangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sammalkangas

Sammalkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sammalkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 88

v. 2015 89

v. 2016 91

v. 2017 88

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sammalkangas on noin sijalla 7 400.

Sammalkangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sammalkankaiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2016 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Sammalkangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Sammalkangas

Sammalkangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Sammalkangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sammalkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sammalkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sammalkankaankuja, Sammalkankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саммалкангас tarkoittaa nimeä Sammalkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sammy Sammalkangas tai Samira Sammalkangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Sammalkangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sammalkangas, Finland.

©Tuomas Salste