Sampokoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sampokoski

Sampokoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sampokoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sampokoski on noin sijalla 20 000.

Sampokoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Sampokoski

Sampokoski (paikannimi)

Sampokoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sampokoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sampokosket ulkomailla

Ruotsissa Sampokoski oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сампокоски tarkoittaa nimeä Sampokoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sambocoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sampokoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sampo Sampokoski tai Samira Sampokoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Sampokoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sampokoski, Finland.

©Tuomas Salste