Sampokoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sampokoski

Sampokoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sampokoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sampokoski on noin sijalla 20 000.

Sampokoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sampokoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sampokoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Sampokoski

Sampokoski (paikannimi)

Sampokoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sampokoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Sampokoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sampokosket ulkomailla

Ruotsissa Sampokoski oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сампокоски tarkoittaa nimeä Sampokoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sambocoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sampokoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sampo Sampokoski tai Samar Sampokoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Sampokoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sampokoski i Finland. Surname Sampokoski in Finland.

©Tuomas Salste