Samppa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Samppa

Samppa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Samppa-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 48 max

v. 1985 47

v. 1998 37

v. 2015 40

v. 2016 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Samppa on noin sijalla 13 000.

Samppa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Samppa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Samppa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Samppa-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Sampan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1924
Lakanneet yritykset
perust. 1955–2002

Sana Samppa tai Sampan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Samppa

Samppa (paikannimi)Katuosoitteissa

Samppa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Samppa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Samppa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sampankaarre, Sampankatu, Sampankuja, Sampanpolku, Sampantie, Samppavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Samppa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Samppa

Samppa on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Samppa oli yhtenä etunimenä 449 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 6 000:s mies oli etunimeltään Samppa. Juuri etunimenä Samppa onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 39 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (387 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (62).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Самппа tarkoittaa nimeä Samppa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sampo Samppa tai Samar Samppa.

Samankaltaisia nimiä kuin Samppa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Samppa i Finland. Surname Samppa in Finland.

©Tuomas Salste