Samppa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Samppa

Samppa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Samppa-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 48 max

v. 1985 47

v. 1998 37

v. 2015 40

v. 2016 40

v. 2017 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Samppa on noin sijalla 13 000.

Samppa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Samppa-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Sampan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1924
Yritykset
perust. 1955–2016

Sana Samppa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Samppa

Samppa (paikannimi)Katuosoitteissa

Samppa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Samppa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Samppa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sampankaarre, Sampankatu, Sampankuja, Sampanpolku, Sampantie, Samppavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Samppa

Samppa on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Samppa oli yhtenä etunimenä 451 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 6 000:s mies oli etunimeltään Samppa. Juuri etunimenä Samppa onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 40 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (389 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (62).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Самппа tarkoittaa nimeä Samppa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sampo Samppa tai Samira Samppa.

Samankaltaisia nimiä kuin Samppa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Samppa, Finland.

©Tuomas Salste