Samuli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Samuli

Samuli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Samuli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 117 max

v. 2014 95

v. 2015 95

v. 2016 94

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Samuli on noin sijalla 7 000.

Samuli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Samuli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Samuli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Samuli-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Samuli-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Samuli-nimisten yleisin asuinpaikka oli Koiviston maalaiskunta (7 vainajaa).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2004

Sana Samuli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Samuli

Samuli (paikannimi)Katuosoitteissa

Samuli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Samuli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Samuli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Samuli Parosen tie, Samuli Rajantie, Samuli Rantasen tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Samuli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Samuli

Samuli on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Samuli oli yhtenä etunimenä 23 598 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 120:s mies oli etunimeltään Samuli. Juuri etunimenä Samuli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 94 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (18 257 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (5 341).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Самули tarkoittaa nimeä Samuli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Samu Samuli tai Samuela Samuli.

Samankaltaisia nimiä kuin Samuli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: samuli.eu, samuli.fi, samuli.info, samuli.org, samuli.com, samuli.name, samuli.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Samuli i Finland. Surname Samuli in Finland.

©Tuomas Salste