Sanaksenaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sanaksenaho

Sanaksenaho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Sanaksenahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 128 max

v. 2014 158

v. 2015 161

v. 2016 162

v. 2017 159

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sanaksenaho on noin sijalla 4 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Sanaksenaho on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sanaksenahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Sanaksenahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Sanaksenaho

Sanaksenaho (paikannimi)

Sanaksenaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sanaksenaho jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sanaksenahot ulkomailla

Ruotsissa Sanaksenaho oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Санаксенахо tarkoittaa nimeä Sanaksenaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sanaxenahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sanaksenaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sana Sanaksenaho tai Sante Sanaksenaho.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sanaksenaho, Finland.

©Tuomas Salste