Sanaksenaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sanaksenaho

Sanaksenaho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Sanaksenahojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 128 max

v. 2014 158

v. 2015 161

v. 2016 162

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sanaksenaho on noin sijalla 4 500.

Verrattuna muihin sukunimiin Sanaksenaho on melko pitkä nimi.

Sanaksenaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sanaksenaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sanaksenahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Sanaksenahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Sanaksenaho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sanaksenaho

Sanaksenaho (paikannimi)

Sanaksenaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sanaksenaho jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Sanaksenaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sanaksenahot ulkomailla

Ruotsissa Sanaksenaho oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Санаксенахо tarkoittaa nimeä Sanaksenaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sanaxenahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sanaksenaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sana Sanaksenaho tai Sang Sanaksenaho.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sanaksenaho.com, sanaksenaho.eu, sanaksenaho.fi, sanaksenaho.info, sanaksenaho.name, sanaksenaho.net, sanaksenaho.org, sanaksenahot.com, sanaksenahot.eu, sanaksenahot.fi, sanaksenahot.info, sanaksenahot.name, sanaksenahot.net, sanaksenahot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sanaksenaho i Finland. Surname Sanaksenaho in Finland.

©Tuomas Salste