Sandbacka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sandbacka

Sandbacka on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Sandbackojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 179

v. 2014 201

v. 2015 201

v. 2016 198

v. 2017 197

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sandbacka on noin sijalla 3 900.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sandbacka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sandbacka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sandbacka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 36 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sandbackoja on 197.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1927

Sandbackoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Sandbackan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sandbackojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kruunupyy (5 henkeä) sekä Alaveteli (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sandbacka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1944
Yritykset
perust. 1950–2014

Sana Sandbacka esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sandbacka

Sandbacka (paikannimi)Katuosoitteissa

Sandbacka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sandbacka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sandbacka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sandbackagränd, Sandbackagränden, Sandbackanpolku, Sandbackantie, Sandbackastigen, Sandbackavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Sandbackat ulkomailla

Ruotsissa Sandbacka oli 72 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sander Sandbacka tai Sandra Sandbacka.

Samankaltaisia nimiä kuin Sandbacka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sandbacka, Finland.

©Tuomas Salste